کدام اقدام پیشگیرانه فراگیر در برابر کرونا موثر است؟
در سراسر جهان، روشهای مختلفی برای جلوگیری از گسترش کروناویروس یا COVID-19 در پیش گرفته شده است. برخی از این روشها، مانند خرید ماسک صورت، شخصی هستند، در حالی که سایر راهکارها، در مقیاس وسیع انجام میشوند.
کدام اقدام پیشگیرانه فراگیر در برابر کرونا موثر است؟
در سراسر جهان، روشهای مختلفی برای جلوگیری از گسترش کروناویروس یا COVID-19 در پیش گرفته شده است. برخی از این روشها، مانند خرید ماسک صورت، شخصی هستند، در حالی که سایر راهکارها، در مقیاس وسیع انجام میشوند.
در دوران شیوع COVID-19 استفاده از ماسک، بستن مرزها، غربالگری در زمان ورود و قرنطینه چقدر مؤثر هستند؟
در سراسر جهان، روشهای مختلفی برای جلوگیری از گسترش کروناویروس یا COVID-19 در پیش گرفته شده است. برخی از این روشها، مانند خرید ماسک صورت، شخصی هستند، در حالی که سایر راهکارها، در مقیاس وسیع انجام میشوند.
حال سوال اینجاست که موثرترین اقدام پیشگیرانه چیست و کدام اقدامات احتمالا بیفایده است؟
غربالگری در زمان ورود
غربالگری COVID-19 در فرودگاه ها و دیگر نقاط ورود، به دلیل وجود دوره نهفتگی برای این بیماری (فاصله زمانی بین ورود ویروس به بدن تا ظهور علائم) مورد انتقاد قرار گرفته است.
افراد آلوده میتوانند در 14 روز اول بدون علامت بوده یا علائم بسیار خفیفی داشته باشند. با این حال در این دوره، بیماری میتواند به سایر افراد سرایت کند.
تا زمانی که علائم مشهودتری که توسط اسکنرهای حرارتی در نقاط ورود قابل شناسایی هستند بروز نکند، بیمار میتواند از چندین نقطه غربالگری، بدون اینکه بیماریاش کشف شود، عبور کند.
در مطالعاتی که اخیرا انجام شده است، تخمین زده شده که در بهترین حالت ممکن، با استفاده از غربالگری، بین 46 تا 50 درصد بیماران شناسایی نشده باقی مانده و میتوانند وارد کشور یا شهر مقصد شوند.
بستن مرزها
شیوع اخیر بیماری در شمال ایتالیا که به کشور اتریش نیز منتقل شد، باعث شد که بحث کنترل مرزی مطرح شود. دولت فرانسه اعلام کرده است که فعلا چنین کنترلهایی را اجرایی نخواهد کرد اما اعتراف کرده که وضعیت فعلی نگران کننده است.
با این وجود، مطالعاتی که درباره اثربخشی ممنوعیت های مسافرتی و محدود کردن مرزها انجام شده نشان داده است که این روش ممکن است شیوع بیماری را به تأخیر بیندازد، اما احتمالاً آن را از بین نمی برد.
یک مطالعه به رهبری دانشگاه بوستون نشان داد که برای قرنطینه کردن شهر ووهان (مرکز شیوع COVID-19) در 23 ژانویه، ممکن است خیلی دیر شده باشد، زیرا بسیاری از افراد آلوده تا این تاریخ وارد سایر شهرهای چین شدهاند.
در این گزارش آمده است: ممنوع کردن مسافرت، پیشرفت کلی اپیدمی را فقط سه تا پنج روز به تأخیر میاندازد. اما در مقیاس بین المللی، تاثیر ممنوع کردن سفر بسیار برجسته تر خواهد بود به گونهای که با انجام این کار، تا پایان فوریه، تعداد موارد ورود بیمار تا 80 درصد کمتر خواهد شد.
برخی دیگر این کار را با محدودیت سفر برای خنثی کردن شیوع آنفلوآنزا مقایسه کردهاند (که تصور میشود کمتر از COVID-19 قابل انتقال است) که نهایتا اثربخشی قابل توجهی نداشته است.
طبق گفته دانشمندان در انستیتوی بهداشت جهانی ییل، ممنوعیت سفرهای بین المللی باید بسیار سختگیرانه باشد (یعنی قطع بیش از 90٪ سفرهای هوایی) تا بتواند تاثیری داشته باشد.
حتی در این صورت نیز، این اقدامات محدودکننده، فقط اندکی گسترش عفونت را به تأخیر میاندازند و تأثیر بسیار کمی بر بزرگی شیوع آن دارند.
ماسک
مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری (CDC) به افراد توصیه میکند تنها در صورت بروز علائم COVID-19، از ماسک استفاده کنند تا از انتقال بیماری به دیگران جلوگیری شود.
جنیفر لیتر، اپیدمیولوژیست و استادیار بیماریهای عفونی کودکان در دانشگاه نیویورک، میگوید: اگر یک فرد آلوده باشد، استفاده از ماسک به پیشگیری از انتقال بیماری به دیگران کمک میکند. دلیلی برای استفاده افراد سالم از ماسک وجود ندارد.
برخی دیگر به تمایز بین دو نوع ماسک رسپیراتور N95 و ماسک جراحی اشاره کردهاند. ماسک N95 فرد را از تنفس ذرات معلق در هوا دور نگه می دارد، در حالی که ماسک جراحی انتقال میکروبها را از دهان فرد استفادهکننده به سایر افراد متوقف میکند.
جوزف کوان، استاد دانشگاه علم و فناوری هنگ کنگ، به خبرگزاری فرانسه گفت: ماسک N95 برای محافظت از فرد استفادهکننده طراحی شده است در حالی که ماسک جراحی از بیمار محافظت می کند.
قرنطینه
دولت ها به تناسب، برای افرادی كه به ویروس آلوده شده یا در معرض آن باشند، سیاستهای قرنطینه و جداسازی خاصی را اعمال كردهاند. انستیتوی بهداشت جهانی ییل خاطرنشان میکند که قرنطینه ها هنگامی موثر هستند که یک بیماری حتی قبل از بروز علائم قابل انتقال باشد که به نظر میرسد در مورد COVID-19 این شرایط صادق است.
اما برخی دیگر به حساسیت انجام درست و اصولی قرنطینه اشاره کردهاند. لارنس گوستین، استاد دانشگاه جرج تاون و مدیر مرکز همکاری سازمان جهانی بهداشت پیرامون قانون ملی و جهانی سلامت، در گفت و گو با نشنال ژئوگرافیک گفت: قرنطینه اخیر در کشتی کروز diamond princess یک فاجعه تمام عیار بود.
هزاران مسافر پس از تائید وجود بیمار مبتلا به COVID-19 در کشتی، به مدت دو هفته در کشتی و در نزدیکی ساحل ژاپن قرنطینه شدند. تعداد کل موارد بیماری در بین مسافران و خدمه در مراحل اولیه حدود ده نفر بود، اما یک شب بعد به بیش از 600 نفر رسید. گوستین میگوید: به جای این کار، مسافران و خدمه بایستی از کشتی پیاده شده و در شرایط قرنطینه پزشکی یا جداسازی شده نگهداری میشدند.
لغو مراسم
تعدادی از رویدادهای عظیم در سراسر جهان، از جمله کنگره جهانی موبایل در بارسلونا و سایر رویدادهای مهم ورزشی، پس از آنکه برگزارکنندگان درباره COVID-19 ابراز نگرانی کردند، تحت تأثیر قرار گرفتند.
سازمان جهانی بهداشت توصیه کرده است که در صورت انتقال گسترده ویروس در سطح جامعه، لغو رویدادهای عمومی در نظر گرفته شود.
منابع : euronews
نشانههای استرس چیست؟ آیا با استرس و پیامدهای آن در زندگی آشنا هستید؟
تمامی حقوق این وب سایت متعلق به شرکت زیست ارکید فارمد است | © ۱۳۹۸ . جهت برقراری ارتباط با ما میتوانید با ایمیل stopcorona@orchidpharmed.com در تماس باشید.
تمامی حقوق این وب سایت
متعلق به شرکت زیست ارکید فارمد است | © ۱۳۹۸
جهت برقراری ارتباط با ما میتوانید با ایمیل stopcorona@orchidpharmed.com در تماس باشید.