پرسش هایی درباره احتمال ابتلای مجدد به کرونا
آیا ممکن است فردی که یکبار به عفونت ویروسی از خانواده کروناویروسها مبتلا شدهاست، مجدد به این عفونت مبتلا گردد؟
پرسش هایی درباره احتمال ابتلای مجدد به کرونا
آیا ممکن است فردی که یکبار به عفونت ویروسی از خانواده کروناویروسها مبتلا شدهاست، مجدد به این عفونت مبتلا گردد؟
از کرونا بیشتر بدانید
آیا ممکن است فردی که یکبار به عفونت ویروسی از خانواده کروناویروسها مبتلا شده است، مجدد به این عفونت مبتلا گردد؟
بله، با توجه به شیوع گسترده ویروسهای خانواده کرونا در جهان، سیستم ایمنی اکثریت انسانها علیه این ویروس آنتیبادی ساخته است؛ اما باید توجه شود که سروتایپهای مختلفی از این ویروس در جهان منتشر شده و تغییرات آنتیژنی در گونههای مختلف آن ایجاد شده است.
از طرفی پس از گذشت مدت زمانی از مواجهه بدن با ویروس، میزان آنتیبادی در بدن کاهش یافته و ایمنیزایی نسبت به آن ویروسِ مشخص کم رنگ میشود. در نتیجه امکان دارد همانند ابتلای چندباره به ویروسهای دیگر همانند آنفلوآنزا، ابتلای دوباره به ویروس کرونا هم اتفاق بیافتد.
آیا ممکن است فردی که به ویروس کرونای گونه جدید (SARS-CoV-2) مبتلا شده است، مجدد به این عفونت مبتلا گردد؟
تاکنون موارد گزارش شده از بیمارانی که مجددا با علائم کرونا (COVID-19) به مراکز درمانی مراجعه داشتهاند، نادر بوده است. در این زمینه بررسیهای انجام شده حاکی از موارد زیر است:
» اگر اولین بار که بیمار ترخیص شده، ویروس به طور کامل از بدن پاک نشده باشد، امکان دارد تست به دلیل کاهش زیاد در تعداد ویروسها، به صورت کاذب، منفی گزارش شده باشد و در نتیجه با رشد مجدد ویروسها، امکان علامتدار شدن بیمار وجود دارد.
» ممکن است تستها دقیق و با پروتکلِ صحیح انجام نشده باشند. ضمن اینکه نشان داده شده کیتهای آزمایشگاهی موجود برای SARS-CoV-2، قابلیت تشخیص و اطمینان 100% ندارند.
» بیماریهای زمینهای و ریسک فاکتورها (از جمله مصرف داروهای سرکوب کننده سیستم ایمنی) نیز باید مد نظر قرار گیرد. در بیمارانِ مطرح شده، اینگونه اطلاعات داده نشده است.
در نهایت میتوان گفت اگرچه موارد گزارش شده با ابتلای مجدد به COVID-19 نادر بوده و مدارک موجود ناقص هستند، اما با توجه به اینکه مشخص نیست ایمنیزایی پس از ابتلا به ویروس تا چه مدت اثربخش خواهد بود، پیشنهاد میشود همواره نکات توصیه شدهی لازم برای پیشگیری از ابتلا به بیماری در نظر گرفته شوند.
منابع : nature | sciencemediacentre | uptodate | hopkinsguides
تمامی حقوق این وب سایت متعلق به شرکت زیست ارکید فارمد است | © ۱۳۹۸ . جهت برقراری ارتباط با ما میتوانید با ایمیل stopcorona@orchidpharmed.com در تماس باشید.
تمامی حقوق این وب سایت
متعلق به شرکت زیست ارکید فارمد است | © ۱۳۹۸
جهت برقراری ارتباط با ما میتوانید با ایمیل stopcorona@orchidpharmed.com در تماس باشید.