راهنمای استراحت در منزل افراد مبتلا به بیماری کرونا
در چه صورت فرد مبتلا به ویروس کرونا بستری نشده و در منزل مراقبت میشود؟
ممکن است برخی بیماران مبتلا به ویروس کرونا طبق صلاحدید پزشک متخصص در بیمارستان بستری نشده و در منزل تحت مراقبت قرار گیرند.
راهنمای استراحت در منزل افراد مبتلا به بیماری کرونا
در چه صورت فرد مبتلا به ویروس کرونا بستری نشده و در منزل مراقبت میشود؟
ممکن است برخی بیماران مبتلا به ویروس کرونا طبق صلاحدید پزشک متخصص در بیمارستان بستری نشده و در منزل تحت مراقبت قرار گیرند.
از کرونا بیشتر بدانید
در چه صورت فرد مبتلا به ویروس کرونا بستری نشده و در منزل مراقبت میشود؟
ممکن است برخی بیماران مبتلا به ویروس کرونا طبق صلاحدید پزشک متخصص در بیمارستان بستری نشده و در منزل تحت مراقبت قرار گیرند.
جهت مراقبت در منزل موارد زیر در نظر گرفته میشوند:
• شرایط بیماری فرد پایدار باشد.
• امکان مراقبت از بیمار در منزل توسط سایر افراد وجود داشته باشد.
• مراقبت از بیمار در اتاقی جداگانه در خانه امکانپذیر باشد.
• بیمار و افراد ساکن در خانه، به لوازم محافظت شخصی (حداقل دستکش و ماسک) دسترسی داشته باشند و توانایی انجام مراقبتهای توصیه شده را داشته باشند (مانند رعایت بهداشت در زمان عطسه و یا بهداشت دستها).
• افراد آسیبپذیر (مانند افراد مسن، خانمهای باردار، افراد با بیماری زمینهای قلبی، ریوی و یا کلیوی) جزو افراد ساکن در خانه نباشند.با توجه به شرایط بیمار و پروتکل درمانی شهرها و بیمارستانهای مختلف، داروهای تجویزشده برای بیمار، میتواند متفاوت باشد.
نکتهی مهم این است که این داروها به صورت منظم مصرف شوند. طول مدت زمان مراقبت در منزل و جداسازی در اکثر موارد ۱۴ روز است.
در صورت مراقبت از فرد مبتلا به ویروس کرونا در خانه چه مواردی توصیه میشود؟
افراد ساکن در خانه و به ویژه فرد مراقبتکننده از بیمار مبتلا به ویروس کرونا، لازم است موارد زیر را رعایت کنند:
• از رعایت راهنماییها و توصیههای مربوط به مراقبت بیمار و مطابقت آنها با دستور پزشک اطمینان حاصل شود. در برطرف کردن نیازهای اولیه ، تغذیه و مصرف داروهای بیمار به او کمک شود.
• علائم بیمار به طور مرتب پایش شود. چنانچه علائم بیمار در حال بهبودی بود اما به یکباره تشدید شد، با پزشک معالج تماس گرفته و در صورت لزوم بلافاصله به مرکز درمانی مراجعه شود.
به ویژه این علائم باید مورد توجه قرار گیرند:
تنگی نفس و تنفس دشوار، تشدید سرفهها یا بروز سرفههای خلطدار، کاهش سطح هوشیاری و عدم قطع تب بیمار پس از ۵ روز.همچنین در صورت تماس گرفتن با اورژانس، ابتلای فرد به بیماری کرونا به کادر درمانی اطلاع داده شود.
• دستها به طور مرتب با آب و صابون به مدت حداقل ۲۰ ثانیه شسته شده و یا با محلول حاوی الکل %۶۰ تا %۹۵ ضدعفونی شوند.
• از لمس چشمها، بینی و دهان پیش از شستوشوی دستها خودداری شود.
• وسایل و ظروف مورد استفاده فرد بیمار (مانند لیوان، قاشق، بشقاب، حوله و غیره)، با سایر افراد ساکن در خانه نباید به اشتراک گذاشته شوند. این وسایل بلافاصله پس از استفاده باید به طور کامل شسته شوند.
• در صورت امکان بیمار باید در اتاقی جداگانه به دور از سایر افراد ساکن در خانه نگهدای شود. اگر امکان اختصاص اتاق مجزا وجود ندارد، فاصله حداقل ۲ متری از سایر افراد حفظ شود. همچنین در صورت امکان، بیمار از سرویس بهداشتی مجزا (حمام و توالت) استفاده کند.
• فضاهای مشترک با سایر افراد ساکن در منزل، باید جریان هوای مناسبی داشته باشند. به این منظور میتوان پنجرهها را گشود یا از دستگاه تهویه هوا استفاده کرد.
• زمانی که ساکنین خانه در اطراف بیمار حضور دارند، بیمار باید حتما از ماسک استفاده کند. اگر امکان استفاده از ماسک توسط بیمار وجود ندارد، به عنوان مثال در هنگام استفاده از ماسک دچار تنگی نفس میشود، سایر افراد در هنگام ورود به اتاق بیمار باید از ماسک استفاده کنند.
• در صورت نیاز به تمیز کردن محلهایی که احتمالاً به خون، مدفوع یا سایر مایعات بدن فرد آغشته شده است، باید از ماسک و دستکش یکبار مصرف استفاده شود. ماسک و دستکش پس از استفاده حتماً دور انداخته شده و مجدداً استفاده نشوند. به این منظور: ابتدا دستکشها دور انداخته شود، سپس دست با آب و صابون شسته و یا با الکل ضدعفونی شود و سپس ماسک از روی صورت برداشته شده و دور انداخته شود. در انتها نیز لازم است مجددا دستها شسته شوند.
• سطوحی که زیاد تحت تماس هستند (مانند میز، دستگیره در، پریزها، تلفن و غیره)، باید روزانه ضدعفونی شوند همچنین، سطوحی که با خون، مدفوع یا سایر مایعات بدن فرد بیمار در تماس بودهاند، باید بلافاصله تمیز شوند. در زمان ضدعفونی باید از دستکش استفاده شده و تهویهی مناسب هوا رعایت شود.
• لباسها به طور مرتب شسته شوند:
لباس و یا ملحفهی آغشته به خون، مدفوع و یا سایر مایعات بدن فرد بیمار باید بلافاصله شسته شوند.
در زمان جابهجایی لباسها، از دستکش یکبار مصرف استفاده شده و مراقب باشید این لباسها با لباسهای تمیز تماس نداشته باشند. پس از درآوردن دستکش نیز بلافاصله دستها با آب و صابون شسته و یا با الکل ضدعفونی شوند.
در زمان شستوشوی لباسها و ملحفه یا خشک کردن آنها، با در نظر گرفتن جنس لباس از حداکثر دمای ممکن استفاده شود.
• در صورت امکان، دستکشها و ماسکهای استفادهشده و سایر موارد آلوده، در کیسهای جداگانه نسبت به سایر زبالههای منزل قرار گیرند.
• رژیم غذایی بیمار شامل تمامی گروههای هرم غذایی باشد و مایعات کافی مصرف شود (در صورتی که طبق نظر پزشک معالج، منعی وجود نداشته باشد). همچنین از مصرف محصولات حیوانی خام یا پختهنشده اجتناب شود.
• به جز موارد ضروری، اجازه عیادت به دوستان و نزدیکان داده نشود.
• در صورت داشتن حیوان خانگی، سایر افراد ساکن در منزل باید از حیوان مراقبت کنند و توصیه میشود فرد بیمار با حیوان خانگی تماس نداشته باشد.
• افرادی که با بیمار “تماس نزدیک” داشتهاند، در صورت بروز علائم بیماری (مانند تب، سرفه و تنگی نفس) باید بلافاصله با پزشک تماس بگیرند.
تماس نزدیک شامل موارد زیر است:
حضور طولانی مدت در فاصلهی کمتر از ۲ متر با بیمار یا تماس مستقیم با ترشحات عفونی بیمار مبتلا به ویروس کرونا (به عنوان مثال ترشحات ناشی سرفه).
منابع : CDC | health.nsw | hsph.harvard | The New York Times
استاپ کرونا چیست؟!
استاپ کرونا عنوان وب سایتی است که سعی دارد تا تا با آگاه سازی هر چه بیشتر افراد مختلف جامعه، میزان گسترش ویروس کرونا، در سطح جامعه را کاهش دهد یا محدود کند.
استاپ کرونا وب سایت مرجع و علمی ویروس کرونا است. اخبار، آموزشها و مقالات پیرامون ویروس کرونا را از استاپ کرونا دنبال کنید.
آغاز فاز سوم تحقیقات بالینی یک دارو در بیماران کروناویروس 2019
شرکت گیلیاد دو مطالعه فاز سوم بالینی را برای داروی تحقیقاتی ضدویروسی خود، با نام رمدسیویر (Remdesivir) در بزرگسالان مبتلا به بیماری COVID-19 شروع کرد.
تلاش یک شرکت بیوتک دیگر برای ساخت واکسن کروناویروس
رقابت برای کشف واکسن برای کروناویروس ووهان یا همان SARS-CoV2 ادامه دارد و حالا شرکت کوچک بیوتکنولوژی Novavax چهارشنبه اعلام کرد که …
در جستجوی درمان و واکسن برای بیماری کرونا 2019
در حال حاضر واکسن یا دارویی برای پیشگیری از ابتلا یا درمان COVID-19 در دسترس نیست. داروها و واکسنها در فاز تحقیقاتی هستند و مجوز ورود به بازار دارویی را ندارند.
تحقیقات یک واکسن کروناویروس وارد مرحله بالینی شد
شرکت Moderna، اولین ویال واکسن کروناویروس خود، mRNA-1273 را به انیستیتوی آلرژی و بیماریهای عفونی (NIAID) فرستاده است.
تمامی حقوق این وب سایت متعلق به شرکت زیست ارکید فارمد است | © ۱۳۹۸ . جهت برقراری ارتباط با ما میتوانید با ایمیل stopcorona@orchidpharmed.com در تماس باشید.
تمامی حقوق این وب سایت
متعلق به شرکت زیست ارکید فارمد است | © ۱۳۹۸
جهت برقراری ارتباط با ما میتوانید با ایمیل stopcorona@orchidpharmed.com در تماس باشید.