سرگرمی‌های کودکانه برای روزهای قرنطینه (قسمت دوم)

چندین روش سرگرمی کودکان در خانه را برای شما در این مقاله معرفی می‌کنیم. این آموزش‌ها توسط دکتر اسکالار متخصص رشد در مرکز مطالعات رشد و یادگیری دانشگاه کارولینای شمالی برای شما شرح داده خواهند شد.

سرگرمی‌های کودکانه برای روزهای قرنطینه (قسمت دوم)

چندین روش سرگرمی کودکان در خانه را برای شما در این مقاله معرفی می‌کنیم. این آموزش‌ها توسط دکتر اسکالار متخصص رشد در مرکز مطالعات رشد و یادگیری دانشگاه کارولینای شمالی برای شما شرح داده خواهند شد.

سرگرمی‌های کودکانه برای روزهای قرنطینه

چندین روش سرگرمی کودکان در خانه را برای شما در این مقاله معرفی می‌کنیم. این آموزش‌ها توسط دکتر اسکالار متخصص رشد در مرکز مطالعات رشد و یادگیری دانشگاه کارولینای شمالی برای شما شرح داده خواهند شد.

“تنها بازی کردن، تقویت کننده استقلال، اعتماد به نفس، خلاقیت، و مهارت های زبانی است. اغلب می بینیم که یک کودک پانزده ماهه موقعی که تنها بازی می کند با خود چیزهایی زمزمه می کند، چنین بازی هایی پایه و اساس رشد مهارت های زبانی هستند.

برای افزایش ظرفیت کودک‌تان در تنها بازی کردن، چهار کلمه را به خاطر بسپارید:

” علاقه،ایجاد عادت، سازماندهی، و جهت دهی”

اول سعی کنید کودکتان را به فعالیتی مشغول کنید که به آن واقعاً علاقه دارد، اگر از نظر شما کمی شلوغ کاری اشکالی ندارد به او اجازه دهید اگر دوست دارد لیوان ها و قاشق ها را جابه جا کند یا لباس ها را از کشوی کمد بیرون بکشد.

دومین نکته ای که باید به ذهن بسپارید “ایجاد عادت” است.وقتی کودک شما کاملاً مشغول بازی شد، به آرامی کمی دور شوید یا یک مجله به دست بگیرید.وقتی او اسباب بازی به سمت شما می اندازد تا شما را به بازی بکشاند، به راحتی اسباب بازی را به خودش برگردانید و جمله کوتاهی درباره بازیش بگویید و لبخند بزنید.طی روزها و هفته های بعد بتدریج و آرام آرام سعی کنید فاصله فیزیکی و ذهنی خود را از او بیشتر کنید و بیشتر پی کار خودتان باشید، اما هرگز کودکتان را بدون مراقبت رها نکنید.

نکته دیگری که در این مورد برشمردیم ” سازماندهی ” فعالیت کودک بود.پر کردن اطراف کودک از اسباب بازی های جورواجوری که دوست شان دارد منجر به دستپاچگی و گیج شدن او می شود. به جای این کار برای سرگرم کردن فرزند ، هر بار تنها یک اسباب بازی در اختیار او بگذارید و به نوبت اسباب بازی ها را عوض کنید.

یک کودک یک ساله نیاز به جهت دهی دارد، از این رو وقتی احساس می کنید کودکتان آرام آرام علاقه اش را به بازی با یک اسباب بازی از دست می دهد، با پرسیدن یک سۆال دوباره او را تحریک کنید.

مثلاً وقتی کودکتان مشغول بازی کودکان ِ با بلوک هایش است، در حین این که مشغول کار خودتان هستید بدون این که مستقیماً وارد بازی با او شوید، با او صحبت کنید.مثلاً می توانید بگویید:” عجب! تو سه تا مکعب رو روی هم گذاشتی. می تونی یکی دیگه هم بهشون اضافه کنی؟”سعی کنید برنامه تنها بازی کردن بخشی از برنامه روزانه بچه باشد.

نظر کلر لرنر در رابطه با سرگرمی کودکان و روش های سرگرم کردن کودکان :

کلید تقویت توانایی تنها بازی کردن در بچه ها این است که با افزایش تدریجی زمان تنها بازی کردن، او را به این کار عادت دهید.” البته ممکن است اولین تلاش های شما برای وادار کردن کودک به تنها بازی کردن بیش از چند دقیقه نتیجه ندهد و کودک پس از دقایقی کوتاه داد و فریاد راه بیندازد و شما را بطلبد، در این هنگام سعی کنید سریع به او پاسخ ندهید،

به او فرصتی بدهید تا خودش با مسأله کنار بیاید. یک زمان مناسب برای ایجاد عادت تنها بازی کردن، بعد از حمام یا ناهار است، این زمانی است که کودک راضی و خشنود به نظر می رسد. زمان هایی که خودتان خسته هستید برای این کار انتخاب نکنید.

دکتر فوی نبز در این ارتباط با سرگرمی کودکان می گوید:

” خستگی و تنشی که شما در درونتان احساس می کنید ممکن است در رفتار کودکتان منعکس شود.”در ضمن به خاطر بسپارید که این فرایند همیشه با یک الگو و با یک کیفیت ثابت نخواهد بود.کودکی که یک روز خیلی خوب خودش را به تنهایی سرگرم می کند، روز بعد ممکن است کاملاً از این کار امتناع کند.اما شما باید تلاش کنید که فرصت های لازم را برای او فراهم کنید سرگرم کردن فرزند برای شما آسان شود همچنین تنها بازی کردن را به مرور بیاموزد.پیش از این که شما فکرش را بکنید خواهید دید که توانسته اید پانزده دقیقه تمام به حال خودتان باشید،همچنبن کودک کاری به شما نداشته و شادمانه خود را در دنیای بازی غرق کرده است!

نمونه هایی از این فعالیت‏هایی که در سرگرم کردن فرزندان بسیار موثر است، را با هم مرور می‏کنیم.

از سرگرمی‌های ساده با فعالیت‌های جمعی خانگی استفاده کنید.

مثلا با همکاری تمام افراد خانواده و مشارکت بچه‌ها آشپزی کنید. کیک و کلوچه، پیتزای سبزیجات یا آش بپزید و همه دور هم نوش‌جان کنید. بهتر است هنگام تهیه غذا و مواد اولیه در آشپزخانه به بچه‌ها سخت‌ نگیرید و تمیز کردن آشپزخانه را بگذارید برای بعد.

در خانه کارهای هنری انجام دهید.

بچه‌ها دوست دارند کارهای هنری انجام دهند. کاغذ و وسایل نقاشی در اختیار آنها قرار دهید و از‌ آنها بخواهید، داستانی درباره یک روز تابستانی بنویسند و آن را نقاشی کنند. می‌توانید برای جذابیت بیشتر، نقاشی گروهی بکشید و روی یک مقوای بزرگ با کمک هم یک نقاشی بکشید.

ساخت کاردستی برای بچه‌ها جذابیت دارد و در کنار آن می‌توانند چیزهای زیادی یاد بگیرند.

می‌توانید یک شخصیت پسر یا دختر روی مقوا بکشید و دور آن را با قیچی ببرید. سپس با کاغذهای رنگی لباس، کفش، کلاه آفتاب‌گیر و عینک آفتابی برایش درست کنید . البته راه‌های مراقبت از پوست در برابر آفتاب را هم به فرزندتان بیاموزید.

چسب، قیچی و روزنامه باطله در اختیار بچه‌ها بگذارید تا با بریدن عکس‌ها و حروف آن، تصاویر و جملات جدید درست کنند.

هم چنین، می‌توانید با روزنامه‌های باطله برای بچه‌ها کلاه، قایق یا موشک درست کنید.

چند کتاب رنگ کردنی برای بچه‌ها بخرید و به آنها هدیه بدهید.

شعرهایی که درباره روزهای تابستانی است، بخوانید. آنها را به بچه‌ها هم یاد بدهید تا با شما همراهی کنند. ( این عمل برای سرگرمی فرزند بسیار مناسب است )

نمایش عروسکی بازی کنید.

شخصیت‌های داستان می‌توانند عروسک‌های فرزندتان یا نقاشی‌هایی که کشیده‌اید و دور آن را بریده‌اید، باشند.اگر نمایش عروسکی را کمی شاد و خنده‌دار اجرا کنید، نکات آموزشی داستان بیشتر در ذهن بچه‌ها می‌ماند.

ساعاتی را هم به ورزش و تحرک اختصاص دهید. ( سرگرمی فرزند را بهانه ای برای سلامت کنید )

مبل‌ها را کنار بکشید و یک آهنگ ورزشی بگذارید. لباس‌ مناسب ورزش بپوشید و با هم کمی نرمش کنید. ( ورزش به بهانه ی بازی کودکان )

معمولا بچه‌ها علاقه‌ای ندارند که اتاق‌شان را تمیز کنند، اما شما می‌توانید این کار را برای‌شان جذاب کنید.

مثلا زمان بگیرید که چه‌قدر طول می‌کشد تا اتاق‌شان را مرتب کنند و بعد اگر اتاق‌شان مرتب شد.

برای آنها جایزه‌ای در نظر بگیرید و تشویق‌شان کنید.

لباس‌های زیبای خودتان بپوشید و عکس یادگاری بگیرید.

بازی‌ کودکان ِ و سرگرم کننده و دسته جمعی انجام دهید.

مثلا همه با هم پازل درست کنید و یا از یکی از بچه‌ها بخواهید درباره یک شی در اتاق بدون اینکه نام آن را ببرد، توضیح بدهد.

بعد از بقیه بچه‌ها بخواهید حدس‌های خودشان را در این باره روی کاغذ بنویسند و هر کس درست حدس زد، به او فرصت دهید دفعه بعد او درباره یک شی توضیح بدهد.

می‌توانید بیست سوالی بازی کنید و توضیحات را در قالب سوال از هم بپرسید.

ما تعداد زیادی از بازی های مناسب برای این روزها را در مقاله بازی های کودکانه در قرنطینه برای شما معرفی کرده ایم.

بازی با سایه‌ها برای بچه‌ها لذت‌بخش است. چراغ‌های اضافه را خاموش کنید و روی دیوار با سایه اشکال مختلف بسازید. از بچه‌ها هم بخواهید در این کار شرکت کنند.

با کمک بچه‌ها خودتان خمیر بازی درست کنید.

این روش بازی کودکان ِ را فرزندان خیلی دوست دارند .

می‌توانید یک فنجان آرد، یک سوم فنجان آب و یک دوم فنجان نمک را با هم مخلوط کنید و خوب هم بزنید.

در صورت لزوم آب یا آرد به میزان کم اضافه کنید تا غلظت آن طوری شود که به راحتی بتوان با آن اشکال مختلف ساخت و در ضمن به دست نچسبد.

با استفاده از این خمیر، بچه‌ها می‌توانند به راحتی بازی کنند و شکل‌های مورد علاقه‌شان را بسازند و بعد از خشک‌ شدن، آنها را رنگ کنند.

بچه‌ها نقاشی با انگشت را دوست دارند.

می‌توانید خمیرهای رنگی درست کنید تا با آن نقاشی برجسته آماده کنند.برای تهیه این خمیر؛ نصف فنجان نشاسته را در یک فنجان آب سرد حل کنید .

بعد سه فنجان آب جوش به آن اضافه کنید و روی حرارت قرار دهید تا دو مرتبه به جوش بیاید.خوب آن را به هم بزنید و وقتی شفاف و کمی غلیظ شد، آن را از روی حرارت بردارید .پودرهای رنگی به آن اضافه کنید.وقتی این خمیر خنک شد.بچه‌ها می‌توانند با آن نقاشی کنند.

یکی از سرگرمی کودکان قصه است ، بچه‌ها را یک جا جمع کنید و باهم کتاب قصه بخوانید و برای‌شان قصه بگویید.

می‌توانید قصه‌ای جدید یا قصه‌‌های مورد علاقه آنها را تعریف کنید.

می‌توانید چند فیلم کارتونی یا فیلم مناسب سن فرزندتان تهیه کنید .

در روزهایی که مجبورید چند ساعت در خانه بمانید، از فرزندتان بخواهید یکی از آنها را انتخاب و تماشا کند.

درباره کتاب و فیلم دیدن برای بچه ها پست ما را با عنوان سرگرمی کودکانه در قرنطینه 1 بخوانید.

از بچه‌ها بخواهید تمام عروسک‌های ریز و اسباب‌بازی‌های کوچک خودشان را یک جا جمع کنند.

بعد با همه آنها یک شهر کوچک بسازند.

چند لیوان آب را کنار هم بچینید.

بعد در هر کدام مقدار متفاوتی آب بریزید.حالا اگر با قاشق به هر لیوان ضربه بزنید، صدای خاصی می‌دهد.می‌توانید با هم آهنگ بزنید و شعر بخوانید.یکی از بهترین بازی کودکان تولید صداست .

آلبوم‌های عکس را بیاورید و با هم عکس‌ها را ببینید و درباره خاطرات آن با هم صحبت کنید.

خاطرات قدیم خانوادگی را برای بچه‌ها تعریف کنید.

به آنها بگویید وقتی بچه‌ بودید، در تعطیلات تابستانی چه کارهایی انجام می‌دادید و چه‌طور خودتان را سرگرم می‌کردید.

بدلیجات و لوازمی را که قدیمی شده روزی به کار می‌آید.

از بچه‌ها بخواهید با ترکیب آنها وسایل تزیینی جدید درست کنند.این کار به خوبی بچه‌ها را سرگرم می‌کند.

منبع : برگرفته و خلاصه شده از مطلبی با عنوان: ۲۶ روش سرگرمی کودکان در خانه (از زبان متخصص رشد و یادگیری)

دستورالعمل استفاده صحیح از ماسک جهت پیشگیری از ابتلا به کرونا

دستورالعمل استفاده صحیح از ماسک جهت پیشگیری از ابتلا به کرونا

توصیه‌های عمومی در محیط کارجهت جلوگیری از ابتلا به کرونا

توصیه‌های عمومی در محیط کارجهت جلوگیری از ابتلا به کرونا

پیشگیری از ابتلا به کرونا در محیط آشپرخانه

پیشگیری از ابتلا به کرونا در محیط آشپرخانه

 توصیه‌هایی برای نگهبانان در زمان کار جهت جلوگیری از ابتلا به کرونا

 توصیه‌هایی برای نگهبانان در زمان کار جهت جلوگیری از ابتلا به کرونا

زباله‌ها را چگونه جمع آوری کنیم تا به کرونا مبتلا نشویم

زباله‌ها را چگونه جمع آوری کنیم تا به کرونا مبتلا نشویم

استاپ کرونا چیست؟!

استاپ کرونا عنوان وب سایتی است که سعی دارد تا تا با آگاه سازی هر چه بیشتر افراد مختلف جامعه، میزان گسترش ویروس کرونا، در سطح جامعه را کاهش دهد یا محدود کند.
استاپ کرونا وب سایت مرجع و علمی ویروس کرونا است. اخبار، آموزش‌ها و مقالات پیرامون ویروس کرونا را از استاپ کرونا دنبال کنید.

آغاز فاز سوم تحقیقات بالینی یک دارو در بیماران کروناویروس 2019

شرکت گیلیاد دو مطالعه فاز سوم بالینی را برای داروی تحقیقاتی ضدویروسی خود، با نام رمدسیویر (Remdesivir) در بزرگسالان مبتلا به بیماری COVID-19 شروع کرد.

تلاش یک شرکت بیوتک دیگر برای ساخت واکسن کروناویروس

رقابت برای کشف واکسن برای کروناویروس ووهان یا همان SARS-CoV2 ادامه دارد و حالا شرکت کوچک بیوتکنولوژی Novavax چهارشنبه اعلام کرد که …

در جستجوی درمان و واکسن برای بیماری کرونا 2019

در حال حاضر واکسن یا دارویی برای پیشگیری از ابتلا یا درمان COVID-19 در دسترس نیست. داروها و واکسن‌ها در فاز تحقیقاتی هستند و مجوز ورود به بازار دارویی را ندارند.

تحقیقات یک واکسن کروناویروس وارد مرحله بالینی شد

شرکت Moderna، اولین ویال واکسن کروناویروس خود، mRNA-1273 را به انیستیتوی آلرژی و بیماری‌های عفونی (NIAID) فرستاده است.

orchidpharmed
twitter
instagram
aparat

تمامی حقوق این وب سایت متعلق به شرکت زیست ارکید فارمد است | © ۱۳۹۸ . جهت برقراری ارتباط با ما می‌توانید با ایمیل stopcorona@orchidpharmed.com در تماس باشید.

telegram
twitter
instagram
aparat
orchidpharmed
cinnagen
stopcorona

تمامی حقوق این وب سایت
متعلق به شرکت زیست ارکید فارمد است | © ۱۳۹۸

جهت برقراری ارتباط با ما می‌توانید با ایمیل stopcorona@orchidpharmed.com در تماس باشید.